המטבח האיטלקי הוא מטבח מגוון ביותר. כיוון שאיטליה מחולקת לאזורים רבים, לכל אזור יש את המאפיינים שלו. רק באמצע המאה ה - 19 כל האזורים השונים אוחדו ולכן כל אזור שמר על הייחודיות שלו עם טעמים, מתכונים ומצרכים המשתייכים לאותו אזור. חלק ממה שהשפיע על האזורים הוא מזג האוויר השונה והנוף המאפיין כל אזור. בצפון איטליה שלט הריזוטו הקרמי בנוסף למטעמים נפלאים בניגוד לאזור הדרום שאופיין על ידי שימוש רב בשמן זית ומאכלים על בסיס עגבניות.
הכותרות המובילות במדור אוכל ומתכונים
פיצרייה רחובות, הרבה יותר מבצק עם רסק עגבניות
אם הייתם אומרים ל"יהושוע חנקין" וקבוצת העולים מפולין בשנת 1890 כי הם עתידים להתהלך בדרכי העיר רחובות וליהנות ממגוון של תרבויות, סגנונות חיים ומאכלים מגוונים סביר שהיו אומרים עליכם כי אתם " משוגעים".